Meillä juhlitaan äitienpäivää perinteisesti aamiaisella sängyssä. Lapset olivat tehneet ihanat kortit hoidossa ja istuttaneet kukansiemeniä. Itse huomasin taas vasta loppuviikosta, että kun onniteltavia on monta, niin voisi vähän aiemmin aloittaa värkkäilyt. Onneksi lapset innostuivat näistä puuhista niin, että lahjuksia syntyi sopivasti.

Ideoita surffaillessani törmäsin tähän hauskaan ideaan ja ei kuin sakset käteen ja kangaslaatikko nokan eteen! Lapset leikkelivät erikokoisia ympyröitä, ja niistä sitten kasasimme kukkamaiset jääkaappimagneetit. Kuumaliimalla liimaaminen taisi olla jännintä, kun neiti neljäveekin sai itse painaa liipasinta ;)

Tiskirättejä olen halunnut kuvioida itse jo pitempään. Kun ei mistään näyttänyt osuvan silmiin yksivärisiä rättejä valmiina, tilasin sitten täältä läjän. Tarkoitus oli alunperin itse leimailla näitä, mutta lasten kuviothan ovat NIIN paljon hienompia!

Eihän pöydän pyyhkiminen voi olla tylsää, jos kädessä on näin iloisen näköinen rätti? 

Itse tein vielä äidille leivinliinan Anu Harkin inspiroimana. Ihanan pehmeää luomupuuvillaa löytyi eurokankaasta ja siihen kirjailin tekstin "Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku".

Korteista ei näemmä tullut napattua kuvaa, mutta olkoon =)

Kukkakaupasta minut valloitti ihana purkki-unikko, jonka myötä paketti olikin kasassa ja äitienpäivä sai alkaa! 

ps. Pieni tunnustus. Olin ikävä äiti. Esikoinen tykkää kovasti piirrellä ja osaakin jo vaikka mitä (äidillähän on oikeus ylpeillä, eikö?), mutta on kovin kriittinen omille töilleen. Esimerkiksi tuota raketti-rättiä halusi vielä parantaa, väritti koko taustan mustaksi. Sitten hermostui, kun ei tykännytkään omasta työstään ja päätti värittää raketitkin mustaksi pois näkyvistä. Minä hädissäni ryntäsin väliin että älä nyt tuhoa sitä upeaa työtäsi! Olisi varmaan vain pitänyt olla hiljaa.. Harmittaa vain, kun myös korttien kanssa kävi sama juttu: ei ollut tyytyväinen (mun mielestä tosi hienoon korttiin), vaan päätti värittää tai liimata jo tehdyt jutut piiloon. Raukkaparka, kun itsesensuuri iskee niin helposti!