Täytekakkuun tein täytteen ystäväni ihanalla sitruunatahna-ohjeella. Kermavaahtoa ja sitruunamössöä, nam! Päälliseen ja koristeisiin kokeilin ensimmäistä kertaa sokerimassaa. Vähän potutti, kun paketti oli jo ostaessa kivikova, mutta pehmeni kyllä pyöriteltäessä. Muutoin sitä oli mukava työstää. Ensi kerralle itselle muistiin: älä pyyhi vedellä liikoja tomusokereita pois - märät läntit jäävät näkyviin.

Lisäksi tarjottiin porkkanakakkua, jonka päällä oli ehkä hieman turhan reilu kerros kuorrutetta ;) Tämän ohjeen mukaan tein ja herkullista tuli, muutin vain kuorrutteen vanilja-aromin appelsiinituorejuustoksi. Lisäksi sankarin toiveen mukaisesti osa värjättiin harmaaksi.

Kuten meillä aina, makeita jää yli, mutta suolaiset syötävät katoavat kyllä. Tein tacopiirakkaa ja tomaatti-fetapiirakkaa, vanhoja suosikkejani =)

Lapsivieraille tein tällaiset nimikyltit/magneetit, ne voi sitten ottaa mukaansa lähtiessään.

Mitä mieltä muuten olette ns. kaveripussukoista? Itse en oikein osaa päättää. Onhan se kiva saada synttäreiltä jotain mukaan, mutta koen sen kuitenkin jotenkin hassuksi. En ole vielä lastenkutuille innostunut täyttämään pusseja aarteilla, mutta jos jotain tiettyä pientä tulee mieleen, niin voi meiltä jotain lähteä lasten mukaan. Nyt nämä magneetit, aiempina vuosina taisi olla taikuri-ilmapalloja ja hehkuvia rannerenkaita. 

Onko synttärivieraiden lahjukset pakollisia tai ylipäätään hyvä idea?