Ulla-verkkoneulelehden arkistosta löysin mieluisan huivimallin, pellavapolun ohjeen. Halusin tehdä lämpimän huivin ja kokeilla löytämiäni ihania alpakkalankoja kolmella eri sävyllä. 

Itseasiassa tämä homma alkoi siitä, kun käsityöhullu menee kauppaan aikeissaan ostaa neutraalin värinen, muhkea kaulahuivi. Kaupassa tulee mieleen että enhän minä mitään osta, vaikka kivoja olisi ollutkin - minä teen itse! Sitten käsityöhullu menee toiseen kauppaan ja ostaa lankoja, joista pulittaa kolminkertaisen hinnan verrattuna valmiiseen huiviin. Loppuhuipennukseksi käsityöihminen ilolla viettää joitakin kymmeniä tunteja (?) kiinni puikoissaan. Mutta itse tekeminen vain on niin hauskaa =)

Hankalaksihan se meni noita lankakeriä vaihdella, mutta sain kuin sainkin tällaisen tehtyä:

Huiville mitaksi tuli ainakin tällä hetkellä 49cm x 91cm. Alunperin ajattelin tehdä reilusti pitemmän, mutta tästä tulikin niin leveä mallikertojen vähentämisestä huolimatta, ettei tehnyt mieli kietoa sitä moneen kertaan kaulan ympäri. Reunuksille harkitsin myös jotain pientä virkkausta tms. kiertymisen estämiseksi, tai päätyihin koristeommelta / jotain, mutta nyt se stoppasi tuohon vaiheeseen. Katsotaan nyt, tuleeko käyttöön vai jääkö odottamaan jatkoinspiraatiota.