Halusin tehdä pojalle vaihtohatuksi lämpimän pipon. Ohjeita etsiessäni törmäsin ja tykästyin tähän Jacques Costeau -hattuun. Värejä miettiessäni halusin pystyraitoja, ja lähdin sitten kokeilumielessä tekemään kaksivärisenä siten, että toinen väri tekee joustinneuleen oikeat, ja toinen nurjat silmukat. Näin molemmat kulkevat mukana ja ajattelin tämän tekevän hatusta lämpimämmänkin. Jos se vielä kestäisi tuulta, niin hyvin menisi ;)

No, toteutus taas lähti omaan tapaani sähläten. Yritin vähentää ohjeen silmukkamääriä lapsen päähän sopivaksi, mutta kahden purkamisen jälkeen totesin, että tiukahkolla käsialallani naisen koko sopii juuri passelisti viisivuotiaalle =) 

Pinta tässä eroaa jonkin verran ohjeen kuvista, sillä toinen mukana kulkeva lanka teki joustinneuleesta sen verran paksun ja sen verran "kiristävän", etteivät nurjat silmukat painuneet ns. syvälle, kuten normaalisti. No ei haittaa, mulle sopii näinkin!

Ylimpien kavennusten kanssa kävi, kuten joku muukin paksummalla langalla neulonut ohjeen kommenteissa kertoi, että pipo jäi törröttämään päälaelle. Siispä purkamisen jälkeen lisäsin kavennuksia reippaasti ja sain muutamia kerroksia pienemmän päälaen, joka ei nyt törrötä.

Reunuksen tein erikseen, sillä tämän kaksilankaisen neulepinnan nurja puoli on täynnä niitä "mukana kulkevia" lankoja, eikä siis ole käännettävissä.

Mikä parasta: saaja on tyytyväinen!! Oli jo kysellyt isältään, että eikö se äitin tekemä hattu ole valmis ja tänään kun sen ensimmäistä kertaa sai aamulla päähänsä, otti heti mukaan ja kertoi hoitajillekin että äiti on tehnyt =) Ihanaa, kun kelpaa!