Meillä oli tuossa syksyllä pari viikkoa putkeen sairasteluita ja kun neljä seinää alkoivat ahdistaa, buukattiinkin sitten ensimmäiselle terveelle viikonlopulle paljon kivaa puuhaa. Kävimme Elma-messuilla ihastelemassa eläimiä ja tutkimassa kädentaito-puolta ja heti seuraavana päivänä oli aikuisopistolla adventtitapahtuma, jossa oli hauskoa työpajoja.  

Messuilla tuli solmeiltua (miksikähän sitä kutsutaan? Jotain solmujen tekoa siinä kuitenkin oli..) heijastavat sudenkorennot. Etualalla oleva on herra 5v:n. Neiti neljäveellä ei riittänyt tähän kärsivällisyys.

Mehiläisvahakynttilöitäkin tehtiin, osa tosin jo poltettukin =)

Aikuisopistolla sai tehdä joulukortteja. Ohjaajana vaan oli ihminen jota mä en olisi päästänyt sinne huoneeseen ihan mielelläni... Oli itse laittanut esille korttipohjia, joista sai valita, ja sitten kun esikko niistä otti keltaisen, tokaisi täti vähän vähättelevään sävyyn, että meinasitko pääsiäiskortin tehdä. Onneksi poika ei hoksannut äänensävyä, vaan innostui tekemään pääsiäiskortin ihan tosissaan, siksi tuossa alavasemmalla on aika monta pääsiäismunaa =) Neiti neljäveetä ohjatessaan täti taas oli ehdottomasti sitä mieltä, että ethän sinä voi laittaa siihen sitä leimaa kun menee toisen päälle, anna kun täti laittaa musteen, noin, ja mihin kohtaan tämä laitetaan, noin. Sain pidettyä suuni kiinni vaikka teki mieli tiuskaista, että anna nyt ihmeessä lapsen tehdä korttinsa itse, ei me sinun tekemää korttia haluta kenellekään antaa!! 

Onneksi muutoin tapahtumassa oli tosi mukavaa porukkaa opastamassa. Herra 5v oikein innostui pitsinnypläyspajassa, kun tädit näyttivät helpohkon tavan tehdä neljällä langalla käsikorua. Pipareitakin koristeltiin antaumuksella, ja olipa siellä kukkien somistuspajakin, jossa ruusuille sai laittaa ties mitä tilpehööriä koristukseksi. Harmi vain, että tämä oli niitä -15 asteen  pakkaspäiviä ja ruusut ehtivät paketoinnista huolimatta kärsiä kotimatkalla.

 

Kirjansidontapajassa saivat pienemmätkin hieman äidin avustuksella tehdä omat kirjasensa. On hauska nähdä, mitä piirrustuksia näihin syntyy =)

Ja sitten se rahapussin kauhistus... askartelija, joka ei muista rajoittaa ostointoaan! Tällaisia tarttui mukaan messuilta - lähinnä korutarvikkeita, lisäksi muutamia papereita, joita ei kuvassa ole.