Nooa on ihan pienestä pitäen ollut hirmuisen kiinnostunut työkaluista, joten olemme yhdessä nikkaroineet kaikenlaista. Aluksi mökillä, jossa isovaarin työpajalla on välineitä ja tarvikkeita kaikkeen pieneen kivaan, mutta myös kotosalla. Ihan tällaisia yksinkertaisia juttuja, joissa lapset (nykyään myös Mea) ovat saaneet itse tehdä mahdollisimman paljon. Aikuinen sitten loput =)

Alhaalta löytyy saha, helikopteri (jonka peräsimen pyörivä lapa on hävinnyt), ja lentokone. Ylimpänä "keppihevonen" joka riitti sellaisenaan, ei ehditty laittaa silmiä, suita tai muutakaan ekstraa. Sen vierellä pora/pyssy, pari miekkaa ja Mean liimailu/maalaushomma, jonka nimeä emme tiedä. Lapset ovat aivan innoissaan, kun saavat touhuta ylimääräisillä puunkappaleilla, vähän lyödä vasaralla, sahata, ja vuollakin avustettuna. Osa näistä on vähän vanhempaa tuotantoa, uusimpana lisäyksenä miekat ja "keppihevonen", joka (yllättäen) myös toimii miekkana useissa leikeissä. Nooa myös maalasi miekkansa, mutta niillä on sen jälkeen taisteltu useampaa lumiukkoa vastaan ja vesivärit haalenivat pois taistelun tuoksinassa. Ovat miekat olleet jäähylläkin, jos eivät lopeta tavaroiden kolistelua...

Tällaisia omituisia väkerryksiähän nämä ovat, mutta niiden tekeminen on mukavaa. Ja lisäksi tämä on yksi tapa vastata nyt joulun aikaan opittuihin mankumisiin "minä haluan tuommoisen  /minä toivon joulupukilta tuommoisen". Kaupasta ei tarvitse kuvitella saavansa kaikkea, mutta itse voi kyllä rakentaa vaikka mitä.