Kävin lasten kanssa keskustassa hoitamassa koulun aloittamiseen liittyviä asioita. Samalla tuli sitten tehtyä Helsinki-kierros muksujen kera. Yliopiston vanhalla puolella käytiin katsomassa fiksujen ihmisten pääkuvia, ja ihasteltiin patsaskopioita. Erityisesti lapset ihmettelivät niitä veistoksista, joilla oli lehtiä peittämässä sukupuolielimiä. Miksi ihmeessä ne eivät olleet ilkosillaan?

Tuomiokirkon portailla käytiin kiipeilemässä ja syömässä eväitä. Korkeat paikat taisivat tehdä vaikutuksen, joskaan eivät aivan yhtä suurta, kuin "KATO ÄITI LINTU ON KAKANNUT!"... halvat on huvit =)
Liikuntamaksua piti jonottaa niin turkasen kauan (tietysti juuri tänään siellä oli vaihto-opiskelijoita joiden neuvomiseen meni ikä ja terveys, ja tietokoneet kaatuili kaupan päälle), mutta kerrankin meidän mukulat olivat esimerkillisen hienosti. Eivät tietenkään istuneet paikallaan, turha kuvitellakaan sellaista, mutta leikkivät niin nätisti kissa-leikkiä että oli ilo katsella. Vaikkakaan se toistensa nuoleminen ei ole mun suosikkijuttujani siinä leikissä...

Olemme nyt kolmesti olleen harjoittelemassa hoitopaikassa. Lapset ottavat kivasti kontaktia hoitajiin ja toisiin lapsiinkin. Pari harjoittelua vielä ja sitten ehkä uskallan hetkeksi jättää lapset keskenäänkin. Perjantaina on ensimmäinen mahdollisuus jättää heitä sinne, ja ehkä jäämistä helpottaa se, että lauantaisten synttärien johdosta saavat tarjota kavereille herkkuja. Kunhan eivät vain luule, että niitä viedään hoitoon mukaan joka kerta ;)

Tämän päivän reissulla ei kameraa ollut mukana, vaikka monta  kuvaamisen arvoista hetkeä olikin. Tässä kuva viikonlopun reissulta Nuuksion kansallispuistoon. Lapset kiipeilivät innoissaan kallioilla..

1855717.jpg

Kunnes sade kasteli meidät läpimäriksi ja etsiydyimme kuusen alle suojaan ja eväitä syömään. Kuva hetkeä ennen kuin kiistellyt pähkinät lensivät kiposta maahan.

1855722.jpg