756170.jpg

Mean ykkösleikki oli lomalla kiipeily. Mökillämme vierailleen isomummini rollaattori oli ykköskohde, samoin kuin keittiön laatikostot. Mea tuntuu oppineen valtavasti loman aikana, taputukset ja vilkutukset sujuvat nyt, ja eilen Mea otti ensimmäiset askeleensa.

756169.jpg

Nooa tässä vesileikeissä, taustalla minä ja siskoni vähän arkajalkoina.. Kameramme taitaa vedellä viimeisiään kun välillä jälki on tällaista raitaista. Nooa tykkäsi järvitouhuista, kun tänä kesänä mökkirantamme vesi oli todella matalaa ja lämpeni nopeasti aurinkoisena päivänä lämpimäksi. Kylmälläkin kelillä Nooa intoutui uimaan, mutta seuraavana päivänä huomasimme, että siitä seurauksena pissan pidätys tuotti ongelmia... Muutoin Nooa on aikalailla päiväkuiva nyt ja vaippa laitetaankin vain yöksi. Itkupissat vielä kun jotenkin saisi pois niin säästyisi pissapyykiltä tämän lapsen osalta. Nooa saavutti loman jälkeen yhden "merkkipaalun", sanoi ensimmäisen kirosanansa. Pari päivää sitten Antilla paloi hermot, en enää muista mihin, mutta ärräpäät lensivät vaikka yleensä hän hillitsee itsensä aika hyvin. Ja niinpä sitten Nooa eilen aamiaispöydässä laukaisi "ai taata".

Lasten lomailut sujuivat melko hyvin. Olivat innoissaan mummeista ja serkuista, ja touhua riitti koko ajan. Harmikseni kuitenkin Nooa töni samanikäisiä tyttöserkkujaan. Toivon mukaan siitä tavasta päästään eroon pian että kehtaisi kyläillä jatkossakin.
Niin ja olihan meillä vanhemmillakin mukava loma =)