Laitanpa pari pihakuvaa, kun musta on niin ihana kun on oma piha muutaman vuoden kerrostaloasumisen jälkeen.. Ensin otsikossa mainittu kuva-arvoitus:

772431.jpg

Eli tunnista tämä kasvi. Siinä on upeat vaaleanpunaiset (muistaakseni) kukat, mutta tänä vuonna en nähnyt niitä lainkaan kun oli kukassa juuri lomiemme aikoihin. Kukkii siis kesä-heinäkuussa.

Sitten meidän outo, pyöreä mansikkapenkki. Istutettiin alkukesästä joten tänä vuonna ei montaa marjaa odotettukaan. Ensi vuonna muistetaan kyllä laittaa verkot päälle ajoissa, kun näyttivät etanat ehtivän apajille aina kypsän marjan ilmestyessä. Olisi vielä tarkoitus käydä tuttavan tontilla hakemassa kasa kiviä tuohon reunoille ja ties minne muuallekin koristukseksi.

772429.jpg

Ja sitten etupihan pyöreä kukkapenkki, josta olen ihan ylpeä. Sen kaivoin itse nurmikkoalueelle viime kesänä raskausviikoilla 30+. Kuunliljat on nyt niin muhkeina, että peittävät muut kasvit alleen. Se tosin ei haittaa, sillä tuolta löytyy väleistä sinivuokkoa ja jotain keltaista maanpeittokasvia jotka molemmat kukkivat keväällä ennen kuin liljat ovat ehtiineet maasta kunnolla ylös. Etupihan toinen kukkapenkki onkin sitten surkean näköinen kun päivänkakkarat ja harakankellot jättivät tänä vuonna kasvamatta molemmat ja lemmikkienkin paras aika on jo ohi. Mutta katsotaan sitten ensi vuonna mitä siihen laittaisi..

772435.jpg