Narsissit ovat vasta nupuillaan, mutta hyvä vain - kestävät kauemmin. Pääsiäisen vietto alkoi nyt sunnuntaina.

Laitettiin oveen viime vuodesta höyhenillä tuunattu kranssi...

Koristeltiin oksia - lapset höyhenillä, kreppipaperilla ja piipunrassilla (mikä noiden oikea nimi on?). Äiti kokeili kevään Taika-lehden ohjeita linnunpöntön ja pupun muodossa. (Yritin nimetä tuota suikaleista koottua oranssia, mutta kaikki yhdyssanaviritelmäni kuulostivat kaksimielisiltä ja tökeröiltä, joten luovutin.)

Virpomassa käytiin heti äänestysreissun jälkeen. Olin ommellut pikaisesti kasaan tipu-asun, mutta se ei tietenkään kelvannut kummallekaan virpojalle, joten naapurit ja mummolan tuoreeks terveeks toivottivat noita ja hiiri-keiju.

Ehkä tälle löytyy käyttöä sitten ensi vuonna?

 

Sunnuntaina vietimme iltapäivää (ja oikeastaan jo iltaakin) Nuuksiossa retkeillen ystäväperheen kanssa. Oli aivan ihana paikka, säät suosivat ja kaikilla oli mukavaa. Pelastettiin perhonen vedestä, kerättiin irtoavia jääpaloja, grillattiin ja herkuteltiin, kiipeiltiin kallioilla ja nautittiin.

 

Iloista pääsiäistä kaikille! Meillä on vielä suklaamunia ensi viikonlopuksi, päästään piilottelemaan ja etsimään. Lapset tykkäävät etsimisestä niin kovasti, että usein sama muna piilotetaan useampaan kertaan ennen syömistä.