Pitäisi kyllä laittaa lainausmerkkeihin tuo "siivous", sillä en minä mitään suururakkaa täällä tee. Jokavuotiseen tapaani aloitan olennaisesta: järjestelen muutaman laatikon/kaapin eikä työ näy ulospäin missään =) Tällä kertaa on järjestykseen saatettu koru/pikkusälälaatikko sekä lankakassit (kyllä, niitä oli muutama..). Päätinkin sitten joulun kunniaksi ottaa itseäni niskasta kiinni ja hankkiutua eroon osasta langoista. Osa näistä on itse hankkimiani, osa tarpeettomana saatuja. Kaikki ovat sellaisia, joista en itse mitään enää keksi tai ei muuten vain miellytä silmääni. Ajattelinkin, että jos joku teistä keksii näille käyttöä, niin mielelläni luovutan kerät parempaan kotiin. 

Saadusta lankakorista löytyneitä - en tiedä edes, miltä vuosikymmeneltä. Angorina -moharilankaa. Vyötteessä lukee Mohair/Akryl ja täysi kerä on n. 40g. Näitä on vaaleansinistä kolme kerää, kaikista vyötteet irronneet, mutta arvioisin, että yhteensä 100g kuitenkin on. Keskisinistä (myös ilman vyötteitä) n. 80g. 

Kuvan yläosassa näyvät tummansiniset Novitan Charlie Angorette-kerät, yksi kerä n. 40g, mohair 20%/polyakryyli 80%. Ei siis mustaa, vaikka kuva vähän siltä näyttääkin, lämmin yönsininen mielestäni. Näitä on kolme täyttä vyötteellistä kerää ja kaksi avattua, mutta lähes täyden kokoisia. Arvioisin yhteensä 160g.

 

Toisen kuvan saldo:

Musta Valvilla oy:n Lilie - mohari 20%, polyakryyli 80%, avattu kerä, n. 30-40g.

Murrettu viininpunainen/tiilenpunainen (riippuu valosta),  mohairlanka, merkki ei tiedossa (jotain näitä vanhoja myöskin). N. 30g.

Oranssi ja valkoinen jotakin hassua koristelankaa,  vähän kuin pieniä lankalenkkejä kulkisi langan mukana. Merkkiä ei tiedossa 30 + 30g suunnilleen.

Sitten uudempaa lankajämää: Novitan Ibiza-lankaa (vuodelta 2004), 54% puuvilla, 46%akryyli. Tekee jännästi vähän epätasaisen pinnan neuloessa. Valkoista yksi täysi kerä, 50g ja kaksi aloitettua sekä kaksi pallolle pyöritettyä keränloppua, arvioisin yhteensä 130-150g. Sekä pieni höttö sinistä, 10g?

Ja vielä Novitan Palmaa, 100% polyamidia. Lähes täysi kerä tummansinistä, n. 45g, vaaleansinistä samoin arvioisin n. 45g sekä valkoista ehkä 10g? Langat ovat olleet muiden kerien kanssa säkissä ja siksi nukkaisia.

 

Hakea saa (asumme Vantaalla) tai postikulujen hinnalla laitan myös tulemaan, mikäli joku nämä huolii. Sitten vain hip hei huutamaan kommentteihin, jos yhtään kiinnostaa! Tarvitsen kipeästi tilaa uusille langoille (jotka menin jo ostamaan ;) ).