Keväällä jo tilailin Myllymuksuilta ja Muksuaitasta ihania kankaita, mutta jotenkin ompeluinto olikin ihan hukassa, kun perille pääsivät. Nyt sitten halusin saada tytölle norsupaidan ja sehän tehdään vaikka olikin tullut ostettua minikokoinen kangaskaitale! Ruskeasta tuli yläosa ja norsukuosia riitti tunikan alaosiin. Napit laitoin koristukseksi ja tässäpä neiti neljävee paidassaan:

Ohje on Suuren käsityölehden numerosta (2/2010), alunperin mekkomallina, mutta rimpsut poistamalla sain tunikan kaavat - joita tosin jouduin kaventamaan viisi (!!!) senttiä, kun oli niin valtava meidän neidille. Musta tuntuu, että monet SK:n kaavoista on ihan telttoja, aina saa kavennella... Ottobressä on osunut paremmin kohdalleen leveydet. Vai kuvittelenko vain? Nuo housut on myös omaa tuotantoa, mutta jo parin vuoden takaa.

Isoesikko innostui kasvomaaleista ja harjoiteltiinkin halloweenia varten (mitä varten? Juhlia ei olla keretty miettiäkään ja lapset ovat sen pyhän poissa..no, jotain varten kuitenkin). Tosi hyvä idea. Varsinkin sitten illalla, kun väsymyksestä itkuisen lapsen naamasta piti pestä niitä maaleja pois- ei muuten lähtenyt ihan helpolla, vedet ja rasvat ja saippuat tuli kokeiltua (ensi kerraksi ostan vauvan pyllypyyhkeitä, jos ne toimisivat paremmin). Seuraavana päivänä kun oli valokuvaus, niin piti aikalailla painostaa, että suostuivat pesemään naamansa puhtaiksi..

Korttiväkerrystäkin olen puuhastellut. Edellisen havunoksakortin sisaruksia eli samalle kuvalle etsiskelin toista kokoonpanoa. Jättirusetti miellytti silmää jälleen, ja tällainen tuli.