Meillä innostuttiin syysaskarteluista. Väritettiin lehtiä paperin läpi ja aseteltu pihalta kerättyjä värikkäitä kasveja asetelmaan.  Lasten askarrellessa ehdin kaivaa liimapyssynkin esiin ja liimailla kesällä tehdyn kranssin täyteen pähkinöitä ja punakoison hedelmiä. Siinä onkin ihanan runsaskasvuinen ja kaunis kasvi - harmi vaan, että myrkyllisyytensä vuoksi täytyisi pistää se tuolta matalaksi.. Ja joo, ruoalla ei pitäisi leikkiä, mutta kun näitä pähkinöitä ei meinattu saada millään auki (monista hauskoista vasara- ja nuijakokeiluista huolimatta), niin pääsivät sitten käyttöön näin kokonaisina. (Liimat pursuilevat mistä sattuu, mutten jaksanut niistä välittää ;) )

 

 

  Prässäsimme lehtiä ja teimme niistä lehtipeikkoja:

Nuo ihanat reunimmaiset ovat pikkukakkosen aikaansaannoksia. Hiukset menivät vähän toisen peikon silmille, mutta saahan peikon tukka ollakin vähän takkuinen =) Isovelikin innostui piirtämisestä ja teki monta hienoa peikkoa. Lehtiä niihin ei halunnutkaan liimata ja lopulta äidiltä evättiin lupa laittaa seinälle valmiit työt. Siellä ne jossain pojan kätköissä hyllyllä nyt ovat =)

Pujottelimme lisäksi muutamaan lankaan lehtiä ikkunalle. Syksy on kaunista ja värikästä aikaa. Ja pimenevistä illoistakin on ihana nauttia, kun on hiljaista ja rauhallista.

 

 

Iloista lokakuuta!